YOGA

 

“Bli med Simona på en opplevelsesreise i kunsten med bevegelse og samt å kunne hengi seg til øyeblikket”- OM Space Yoga 

her på Galleri Unique hver tirsdag.

Kom innom, eller kontakt

Simona for mer info: 40593213

IMG_0407.JPG

Plan:

9:00 - 10:30 Kaula Tantra Yoga

Kaula Tantra Yoga- er en restorativ praksis som kan beskrives som en bevegelig meditasjon ved bruk av teknikker fra den tradisjonelle Hatha Yoga, kombinert med en unik filosofi av livet. Fokus på å være i nuet med hjelp av pusteteknikker. Denne typen yoga inviterer deg til å bygge en viss tålmodighet innenfor hver asana, slik at du begynner å intuitivt forstå kroppen din og dens egne begrensninger. Målet er å bli sterkere og mer fleksibel ved å frigjøre kropsdeler relatert til følelsesmessig blokkeringer.På denne yogaskolen er det ikke noe riktig eller feil praksis. Serien bringer utøverne inn i sin egen kropp slik at de kan føle hva som fungerer for dem i det aktuelle øyeblikket. Både for deg som er ny til yoga og som har praktisert før. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli med. Timen avsluttes med en deilig avspenning og du vil føle deg lettere til sinns og i kropp etter klassen.

 

Åpent nivå

11:00 - 11:50 Husk å Puste (Breathing Meditation)

Pusteteknikker krever at vi husker at denne metabolske handlingen er så mye mer enn bare en fysisk prosess. Å puste godt skaper velbehag, lindrer angst, og tillater oss å leve bedre. Så, å inkludere 4 effektive pusteteknikker i dagliglivet kan hjelpe oss til å leve mer bevisst, fokusert og harmonisk. Folk flest har ikke stoppet opp for analysere måten de puster på. Faktisk så er, «hvorfor bør vi gjøre det?», et godt spørsmål. Kroppen vår er nesten en perfekt maskin som automatisk utfører mange prosesser, som garanterer vår overlevelse. Du må puste bedre for å leve livet ditt til det fulleste, og disse teknikkene kan hjelpe: Effektive pusteteknikker: diafragmatisk pusting; Alternerende neseborpusting; Ildpust eller kapalabhati; Visualisert pusteteknikk. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli med. Timen avsluttes med en deilig avspenning og du vil føle deg lettere til sinns og i kropp etter klassen. Man trenger ingen forkunnskaper for å bli med.

Åpent nivå

17:00 - 18:10 Yoga for stive kropper

Yoga for stive kropper - En rølig yogatime med fokus på fleksibilitet og bevægelsesområde. Yoga for stive kropper er en rolig terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. Dette er en time for deg som ønsker en myk og rolig yogaform, med fokus på styrkende og mykgjørende øvelser. Vi søker oppmerksomheten innover på bevisst bruk av pust gjennom hele timen. Noen av stillinger holder vi over lengre tid (2-5 min) for å åpne og tøye bindevev, dyp muskulatur og ledd/leddbånd. Dette vil hjelpe deg å gi slipp på fysiske og mentale spenninger. Timen avsluttes med en deilig avspenning og du vil føle deg lettere til sinns og i kropp etter klassen. Kurset passer alle nivå, til deg som er ny og deg med noe erfaring med yoga. Dette er et tillegg til den rene YinYogaen, og vi holder stillingene noe kortere i denne klassen og tilbyr flere stående stillinger og ulike tvister og balanse øvelser.

 

Yoga for stive kropper er en god time for alle nivåer.

19:00 - 20:30 OM Space Yoga

(Hatha Yoga praksis med spennende arrangementer)

Hatha yoga er en av hovedgrenene innenfor yoga, og mange av de nyere yogaformen har tatt utgangspunkt i hatha yoga. "Ha" betyr sol, og "tha" betyr måne, og hatha yoga handler om å skape balanse mellom disse to motsetningene. "Ha" er også den maskuline og aktive delen, og "tha" er den feminine, rolige siden. Hatha yoga består av stillinger (asanas), pusteteknikker (pranayama) og meditasjon. En time kan eksempelvis starte med enkel meditasjon med pusteteknikk før man går over til enkeltstillinger eller en serie stillinger, før man til slutt avspenner kroppen. Hatha yoga er en fysisk form for yoga, og man lærer de grunnleggende stillingene, som inkluderer sittende stillinger, stående stillinger, inverterte stillinger (opp ned), forover bøy og bakover bøy. Man tar seg tid til å finne den riktige stillingen for å sikre at kroppen er trygg under gjennomføringen. I hatha yoga lærer kroppen å bli sterkere, bli mer fleksibel og få bedre balanse. Man jobber også mentalt og trener hodet til å bli mer fokusert og konsentrert, og man lærer å avspenne både hode og kropp. Både for deg som er ny til yoga og som har praktisert før.

 

Åpent nivå

Alle klassene blir veiledet av Simona Skøttrup Fironda, etterfulgt av en åpen diskusjon om yogafilosofien - mer enn bare en fysisk praksis. En delingssirkel der vi alle kan lære av hverandres erfaringer og forstå prosessen vi deltar i.

The moving asanas are only a way to quiet the body for the meditation”

(K. Pattabhi Jois)