Jørgen Gulbrandsen

Jørgen Gulbrandsen har tidligere jobbet med animasjon og design. Formspråket har han tatt med seg til lerretet der han med enkle former og symboler formidler lekenhet, men også det komplekse i tilværelsen. Gjennom animasjon, akvareller, akryl, olje, kull og pennesplitt viser han sin lekenhet og naivisme. Fra sin oppvekst på Lista i Vest Agder har han tatt med seg den ville naturen, flate landskapet og høye himmelen i maleriene. Så beveger han seg inn i bybilde i Drammen hvor teamet blir endel gatebilder, kaféer og ikke minst elven som strekker seg og deler byen så vakkert mellom Bragernes og Strømsø.
Drone.jpg
I likhet med skyenes og himmelens variasjoner og endringer finner vi paralleller til det særegne som Jørgen har i sitt kunstneriske uttrykk, som han også tar med seg inn i bybilde om Drammen.
Kunstneren sine variasjoner strekker seg fra barneillustrasjoner, til myke skyer, portretter, akt, ville blomster og dekadente damer. Fra sort/hvitt til fargesterke bilder og med bruk av kull, tusj, akvarell, akryl, pennesplitt og olje finner vi hans mangfold og samtidig en nysgjerrighet. 
Så hvorfor har han slått seg ned med et atelier i Drammen? Jo han føler nå han er tilbake til røttene sine. Jørgens far Hans Jørgen Gulbrandsen er født og oppvokst  i Drammen, bestefaren var murer i Drammen og det er faktisk ikke umulig at nettopp der vi har Galleriet og Jørgen atelier kan være murt opp av kunstnerens bestefar. Kjenner noen til historien om bygget?
IMG-0752.jpg