top of page

JØRN E. NIELSEN

SKULPTØR

Jørns lidenskap for kunsten er spesielt det tredimensjonale billedspråk. Han er fascinert av arbeidet med lær, der han omdanner læret til abstrakte og finurlige skulpturer i raku, stentøy eller støpning i bronse. Skulpturene er tilvirket etter de klassiske prinsippene med et moderne og nåtidig tilsnitt. Jørn blir inspirert av naturen, kulturen og det han ser og opplever i hverdagen.

Jørn er utdannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium. Hans kunstnervirke startet så smått på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole i 2001. Jørn har i ettertid deltatt i skulpturforløp på Aarhus Kunstakademi samt hos Thomas Anderson, skulpturskolen.

Han hadde sin førstre utstilling i 2005, og har deltatt ved flere sensorede og inviterte utstillinger i Danmark og utlandet.

Tom Jørgensen, Kunstanmelder skriver i 101 kunstner i 2012: Jørn Erik Nielsen bruker menneskekroppen til å uttrykke det indre liv, som bestemmer hvordan vi agerer fysisk: om vi hviler i oss selv, om vi er frustrerte, angster, usikre, forelskede, nysgjerrige, ekstatiske

bottom of page