JØRN E. NIELSEN

SKULPTØR

Jørns lidenskap for kunsten er spesielt det tredimensjonale billedspråk. Han er fascinert av arbeidet med lær, der han omdanner læret til abstrakte og finurlige skulpturer i raku, stentøy eller støpning i bronse. Skulpturene er tilvirket etter de klassiske prinsippene med et moderne og nåtidig tilsnitt. Jørn blir inspirert av naturen, kulturen og det han ser og opplever i hverdagen.

Jørn er utdannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium. Hans kunstnervirke startet så smått på skulpturholdet ved Hjørring Kunstskole i 2001. Jørn har i ettertid deltatt i skulpturforløp på Aarhus Kunstakademi samt hos Thomas Anderson, skulpturskolen.

Han hadde sin førstre utstilling i 2005, og har deltatt ved flere sensorede og inviterte utstillinger i Danmark og utlandet.

Tom Jørgensen, Kunstanmelder skriver i 101 kunstner i 2012: Jørn Erik Nielsen bruker menneskekroppen til å uttrykke det indre liv, som bestemmer hvordan vi agerer fysisk: om vi hviler i oss selv, om vi er frustrerte, angster, usikre, forelskede, nysgjerrige, ekstatiske