Velkommen til Galleri Unique sin utstilling! 

Åpent Lørdager 12-15

Galleri adresse :

Gjetergata 12,

3015 Drammen

Ny spennende utstilling fra 15 august

Irene Theresa Vatnar Rasmussen

 

Hun er utdannet Grafisk designer og bor på vakre Bjerkøya i Sande sammen med mann og tre barn. Der ute på øya bruker hun det store, lyse kjøkkenet sitt som atelier. Hun tegner mye og maler med akryl og oljemaling på lerret. Mest av alt er det mennesker som inspirerer henne og derfor er det også mennesker som er motiv i de fleste bildene hennes

I motivene hennes kan du se smerte og sårbarhet, men du vil også finne styrke og lidenskap. Hun bruker mye sort og hvitt og ønsker å formidle livet i sin ekte form, uten unødvendig pynt og dekor. Tegningene hennes er laget med pastellblyant på sorte ark. Med denne teknikken fanger hun lyset og lar det forme bildene hennes. Dette er en kunstner som er virkelig på vei oppover, og vi er så heldige å ha henne med oss på denne utstillingen.

Rami Sadafi

Rami Safadi er født og oppvokst i Libanon han

kom til Danmark i 2001. 

Rami har med stor suksess hatt flere utstillinger I Danmark der han har presentert en verden av fargerike malerier. Rami foretrekker for tiden å male portretter og bilder med fortolkninger av kjente personer. Han forteller oss at det ikke alltid går an å planlegge hva eller hvordan det neste bilde skal bli -  inspirasjonen kan komme til meg når som helst sier han.

Etterspørselen etter maleriene han har laget av Kim Larsen har vært Enorm. Og nå i den senere tid den triste nyheten om Jahn Teigens død har gjort til at etterspørselen etter disse kjente artistene har økt. Vi er så heldig å ha i besittelse flere av han sine unike og farge rike bilder

Trine Greni

Trine Greni´s kunst oser av farge, glede humor og fantasi. Hun er autodidakt og har jobbet aktivt som kunstner siden hun bodde i Borneo, Spania og San Francisco på 1990-tallet.  I tillegg til grafikk så arbeider hun med akryl på lerret og mdf plater, samt at hun lager store tekstilbilder.

I maleriene bruker hun innslag av olje og kull, samt papir, tekstil og fotografi. I tekstilbildene blir forskjellige materialer satt sammen og konturene blir markert med maling. Disse bildene bærer preg av eventyr, fabler, fantasi og østens mystikk. Trine arbeider intuitivt og motivene kan beskrives som drømmende.

Noen Fargerike og energiske, mens andre ”roligere” og inviterer kanskje til ettertanke. Hennes bilder oser av farge, glede. I det siste så har hun i samarbeid med oss holdt kurs i collage og oppbygging av mange lag og sammensetninger. Vi gleder oss veldig til å dele mer av hennes kreative

arbeid med dere. 

Jørgen Gulbrandsen

Jørgen Gulbrandsen har tidligere jobbet med animasjon og design. Formspråket har han tatt med seg til lerretet der han med enkle former og symboler formidler lekenhet, men også det komplekse i tilværelsen. Gjennom animasjon, akvareller, akryl, olje, kull og pennesplitt viser han sin lekenhet og naivisme. Fra sin oppvekst på Lista i Vest Agder har han tatt med seg den ville naturen, flate landskapet og høye himmelen i maleriene. Så beveger han seg inn i bybilde i Drammen hvor teamet blir endel gatebilder, kaféer og ikke minst elven som strekker seg og deler byen så vakkert mellom Bragernes og Strømsø.
I likhet med skyenes og himmelens variasjoner og endringer finner vi paralleller til det særegne som Jørgen har i sitt kunstneriske uttrykk, som han også tar med seg inn i bybilde om Drammen.
Kunstneren sine variasjoner strekker seg fra barneillustrasjoner, til myke skyer, portretter, akt, ville blomster og dekadente damer. Fra sort/hvitt til fargesterke bilder og med bruk av kull, tusj, akvarell, akryl, pennesplitt og olje finner vi hans mangfold og samtidig en nysgjerrighet. 
Så hvorfor har han slått seg ned med et atelier i Drammen? Jo han føler nå han er tilbake til røttene sine. Jørgens far Hans Jørgen Gulbrandsen er født og oppvokst  i Drammen, bestefaren var murer i Drammen og det er faktisk ikke umulig at nettopp der vi har Galleriet og Jørgen atelier kan være murt opp av kunstnerens bestefar. Kjenner noen til historien om bygget?

Verena Waddell

Verena er utdannet ved Emily Carr Univeristy of Art and Design, Vancouver Canada, og hun bor og arbeider i Sandefjord.Verena er en livemaler som arbeider ofte raskt og intenst på direkten, enten det er foran et publikum eller i hennes studio. Bildene ferdigstilles i flere lag i hennes studio. Hun bruker et bredt spekter av medier. I konsoliderte former, kombinerer hun et univers av egne og velkjente symboler. Estetikk og følelser står sentralt, og Verena får dette frem ved å balansere en vakker og sikker strek med uforutsigbare og ofte imponerende store fargekontraster. Hennes figurer utrykker et samspill mellom det intuitive og det intellektuelle. Spesielt blikkene viser denne dybden og dualiteten.

Her ser dere Verena Waddell som har maler live ute på svaberget med filmteam rundt seg! Dette kunstverket vil du kunne få kjøpt i vårt galleri. Tenk å få tak på dette bilde som har denne dokumentasjonen med seg ! Det er helt unikt!!

Presseomtale av

Galleri Unique i dagsavisen

Trykk på bildet for å lese hele artikkelen

Dagsavisen_artikkel.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2017-2018 by Galleri Unique - Org.nr: 814 249 662

LH0A4040_edited